dimarts, 9 de novembre de 2010

Les aigues de Palamós

Palamós és un municipi de la comarca del Baix Empordà, que limita amb la mar Mediterrània i els termes dels municipias de Calonge, Vall-llobrega, Mont-ras i Forallac. En els mesos d'estiu la temperatua mitjana de l'aigua oscil·la entre els 22 i 23 graus centígrads, tenint en compte que la temperatura de la superfície de l'aigua i la seva profunditat estan relacionades. Durant els dies 22 i 23 del mes d'agost, però, l'aigua no va tenir una relació equilibrada entre la temperatura de la suparfície i la de la seva profunditat. Aquells dies, vam poder observar com la temperatura a 20 metres de profunditat, era molt diferent a la que hi havia a la seva suparfície.
  Per poder veure graficament representat del que us estic parlant, us convido a que entreu al següent enllaç:
http://www.meteoestartit.cat/arxius/temp._mar_2010b.pdf

Degut a aquest fet els banyistes que hi havia a la platja aquell dia van notar que l'aigua estava considerablement més freda que de costum. Aixó va ser perquè l'aigua freda que hi havia a 20 metres de profunditat va pujar a la superfície degut a uns corrents marins, que van deixar l'aigua de les platges molt més freda que l'habitual.

2 comentaris:

  1. la has fet tu la noticia?
    jo tmb estic fent una que la e observat jo ancara que costi fer un bloger mes o menys em vaig acostumbrant deu muak

    ResponElimina
  2. marina magrada molt la teva noticia però crec que allò de les aigues de palamos tindries que posar la lletra mes gran i dun altre color ok?? com vulguis esque es una mica petita jaja

    ResponElimina